Längtar efter sommarn...

tisdag 29 mars 2011

Hejsan Hoppsan !

Det är en tid sen jag skrivit. Har varit till danmark på tränings- / tävlingsläger. Foten krascha så de blev inge höjdare. Men orienteringstekniken sitter ganska bra, behövs inte mycket korrigeras :). Var flera gånger i extas tillstånd, pga. skogen. Det var torrt, snöfritt och relativt varmt. Helt enkelt sagt vår. När kommer den hit då ? Jag har ju nästa vecka tävlingar och de blir ju till inget om det är 40 cm med snö i skogen !! Nåjoo, får se hur he blir..
Vi tränade annors en hel del i Danmark och åt en MASSA. Jag tänkte nog första dagen när vi åt (innan vi ens hade träna någe ) att hur rullar man hem när man tar lika stora berg med mat som killarna. Lyckades ändå just o just komma hem , förutom att benet krascha då.
Det finns vissa specifikt utvalda ord som beskriver Danmark och dess befolkningen. Det är: Rödhårigt folk, Överhastighet i trafiken, dyrt , platt terräng, cykling och allmänt härligt. Kom på dessa medan man stötte på dessa fenomen ett x antal gånger.
Nu efter att jag kommit hem har det inte hänt så mycke. Fast vi har nog haft mycke skola på två dar ! Tur att man är ledig imorgon ! Skall träna, äta planera kommande ledarskapsövning och ÄTA !! Jag har faktiskt vari sika hungrig idag. Åt två gånger i skolan. Men sånt e de. Va kan man. Förresten. Blev vald till årets solstråle. Men inte alltså i nån babyfototävling. Utan via föreningen. Skrattade nog för mig själv, än en gång ... :)
Jaaa-a o förresten ! Gallupen är slut ! Favvo maten blev husmanskost ! Jippijai för he ! Nu följer det ett recept här som kanske inspirerar just dej ;) det skall komma en ny gallup också (om nån timma/ dag /månad) så glöm inte att rösta !!


Carbonara spagetti:

4 port carbonara spagetti
  • 300 g spaghetti
  • 150 g bacon
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde / matgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pressad vitlök
  • 1 dl riven ost, parmesan eller blanda lite parmesan och lite vanlig riven ost
  • ca 4 krm nymald grovt mald svartpeppar

Så här lagar du Carbonara spagetti:

  1. Koka spagetti.
  2. Skär under tiden bacon och lök i små tärningar och stek.
  3. Skala och pressa vitlöken och tillsätt den. Stek någon minut till. Baconet ska vara knaprigt.
  4. Koka upp grädde med salt i en kastrull.
  5. När spagettin kokat klart häller du av den.
  6. Blanda spagettin i en stor kastrull med bacon, lök och vitlök. Tillsätt grädden och hälften av den rivna osten.
  7. Smaka av med salt.
  8. Knäck äggen och behåll gulorna i en halva skal.
  9. Vid serveringen placerar du en äggula i pastan och strör över rikligt med svartpeppar och resten av osten.
  10. Du kan också servera äggulor vid sidan.
  11. Servera gärna nymalen svartpeppar och riven parmesan i skålar bredvid också. Då kan gästerna blanda ihop sin pasta carbonara med ett ägg, svartpeppar samt parmesanost i tallriken.
  12. Carbonara brukar serveras med sked och gaffel.

P.S. Ifall du saknar mer grönt i det hela / protein så är spenat ett perfekt alternativ ! Finns att köpas djupfryst i butikerna, så det är bara att fara via kyldisken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar